انفجارهای شدید در صنعا درپی حمله هوایی و دریایی اسرائیل عراقچی: ایران به اقدام اروپا در فعال‌سازی مکانیسم ماشه پاسخ خواهد داد ادعای رویترز: مکانیسم ماشه فعال شد اسحاق برک: همه جهانیان از اسرائیل متنفرند / قدرت نظامی ایران در حال افزایش است غریب آبادی: اگر مکانیسم ماشه فعال شود، تعامل ایران با آژانس متوقف می‌شود سی ان ان: بازگشت تحریم ها علیه ایران ۳۰ روز طول می کشد گروسی: همکاری ایران با آژانس هنوز رضایت بخش نیست! برکناری مذاکره کننده آمریکایی در پرونده هسته ای ایران توسط ترامپ ادعای اکسیوس: مکانیسم ماشه امروز فعال می‌شود روسیه: فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران، اوضاع را بسیار پیچیده‌تر خواهد کرد واکنش روسیه به بازگشت بازرسان آژانس به ایران گفت‌وگوی وزرای خارجه آلمان و عربستان درباره ایران اولیانوف: ایران همچنان شریک متعهدی برای آژانس است انصارالله: هتک حرمت قرآن توسط نامزد صهیونیستی - آمریکایی تجاوز آشکار به اسلام است ده‌ها شهر روستا در پاکستان زیر آب رفت

گروسی: خواهان همکاری جدی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستیم

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز دوشنبه در نشست فصلی شورای حکام این نهاد بین‌المللی ادعاهایی را درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۸ - ۲۰ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 11
کد خبر: ۲۰۳۶۳۰

به گزارش راهبرد معاصر، رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز دوشنبه در نشست فصلی شورای حکام این نهاد بین‌المللی درباره برنامه هسته‌ای ایران اظهارنظر کرد.

 

گروسی در نطق آغازین خود در این نشست که متن آن روی وب‌سایت آژانس اتمی قرار گرفته گفت: «درباره مسئله برنامه هسته‌ای ایران شما مقابلتان جدیدترین گزارش من را در خصوص "فعالیت‌های راستی‌آزمایی و نظارتی در جمهوری اسلامی ایران در پرتو قطعنامه 2231 شورای امنیت" را می‌بینید.»

 

وی اضافه کرد: «‌همان‌طور که می‌دانید فعالیت‌های راستی‌آزمایی و نظارتی در ایران به صورت جدی تحت تأثیر تصمیم ایران در فوریه 2021 مبنی بر متوقف کردن تعهدات مرتبط هسته‌ای ذیل برجام قرار گرفته است. وضعیت در نتیجه تصمیم متعاقب ایران برای کنار گذاشتن همه پایش‌های برجامی و تجهیزات نظارتی آژانس بدتر شده است.»

 

گروسی اضافه کرد: «از زمانی که ایران به صورت موقت اجرای پروتکل الحاقی را متوقف و اعلانیه‌هایش را به‌روزرسانی کرده و در نتیجه آژانس قادر به دسترسی‌های تکمیلی به سایت‌ها و دیگر اماکنی در ایران شده بیش از دو سال و نیم می‌گذرد.»

 

مدیر کل آژانس اتمی در بخش دیگری از ادعاهای خود اضافه کرد: «ایران همچنین هنوز بایستی توجیهات موثق فنی در خصوص وجود ذرات اورانیوم با منشا انسانی در ورامین و تورقوزآباد در اختیار ایران قرار دهد و آژانس را از اماکن فعلی مواد مرتبط هسته‌ای و یا تجهیزات آلوده مطلع سازد.»

 

او همچنین تصریح کرد: «این موارد باقی‌مانده از تعهدات ایران ذیل توافقنامه جامع پادمانی ناشی می‌شوند و بایستی حل و فصل شوند تا آژانس بتواند در موضعی باشد که بتواند اطمینان دهد که برنامه هسته‌ای ایران صرفاْ صلح‌آمیز است.»/ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر